SAP Community Türkiye olarak bu sene ikincisini, toplamda dokuzuncusunu düzenlediğimiz SAP Inside Track İstanbul etkinliğinin detayları hakkında katılamayanları da bilgilendirmek ve aynı zamanda etkinliğin nasıl geçtiğini anlatmak istiyorum. Etkinlik akışında hem süreçsel olarak neler yaptığımızdan bahsedeceğim hem de sayısal olarak katılımcılardan aldığımız geri dönüşleri sizlerle paylaşacağım.
Açılış
Etkinliğimizin açılışını Abdulbasit Gülşen yaptıktan hemen sonra SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan’ın “Where Are We Headed” başlıklı güzel sunumuyla başlatmış olduk. Sunumun içeriğinde zamanımızın ve hızla değişen dünyanın yeniliklerinin ne kadar önemli olduğu üzerinde duruldu. Bununla beraber SAP’nin özellikle açık kaynak kodlu yazılım geliştirme alanında ne kadar önemli adımlar attığından ve bu konuya oldukça önem verildiğinden bahsedildi. Bu alanda girişimciliğin ve gelişimlerin de gelecekte etkin bir role sahip olacağından konuştuk.
Etkinlik Akışı
Etkinliğin programını belirlerken her zaman dikkat ettiğimiz şey, SAP’nin yeniliklerini takip ederken aynı zamanda SAP sektöründeki danışmanların karşılabileceği olumlu veya olumsuz durumlarıda düşünerek bir plan çıkartmaya çalışmak oldu. Bu etkinliğimizde daha çok yazılım geliştiricileri hedef alarak “Developer Edition” olarak belirlemiştik. Bu yüzden daha teknik başlıklar belirledik. SAP Leonardo, IoT 4.0, Blockchain, Machine Learning, Hybris, ABAP on Cloud, Continious Integration gibi yeni yeni yaygınlaşan platform, servis ve ürünlerin geliştirme süreçlerinden bahsederken SAP UX stratejisi, Fiori Elements gibi kullanıcı arayüzü ve deneyimleri hakkında da konuştuk.
Etkinliğimiz için gündemimizde yeni yeni yaygınlaşan başlıklara paralel olarak SAP’nin uzun süredir kullandığı ürünlerini de bu yeniliklerle kıyasladık. Özellikle DataWareHouse teknolojileri hakkında ayrı bir sunumumuz vardı. SAP’nin hızla değiştiği bu dönemde var olan ürün ve teknolojilerini nasıl konumlandırdığını da konuştuk. SAP sektörü için bu gelişmelerin hem iyi yönlerini hem de zorluklarını değerlendirdik.
Demo
Tüm bu hedefler doğrultusunda etkinliğimizde Rıdvan Polatın hazırladığı, Alexa üzerinde “Custom Skill with SCP HANA XS” başlıklı bir demo uygulamamız da oldu. Demoyu özetleyecek olursak; Alexa üzerinde yeni bir yetkinlik geliştirildi ve bu yetkinlik üzerinde Alexa bizim için karışık bir şekilde etkinliğe katılanlara hediyelerimizi dağıtmak için çekilişimizi yaptı. Bu uygulama bizim için bir demo olurken aynı zamanda etkinliğimizin çekiliş sürecine de katkıda bulundu. Demo için kendisine buradan da teşekkür ediyorum.
Kahve Araları
Önceki etkinliklerle kıyasladığımızda bu etkinlikte aralarımızı otuz dakikaya çıkarttık. Katılımcıların daha fazla iletişimde olabileceği, istedikleri konuları rahatça tartışabilecekleri bir zaman olacağını düşündük. SAP alanında yenilikler çok fazla olduğu için sunumlarımızın sayısı fazlaydı ve etkinlik akışında saatlere uymak zor olacaktı. Katılımcıların sunumlar sırasında sorabileceği ve uzun uzun tartışmaya ihtiyaç duyacağımız soruları, sunumu yapan kişilerle konuşma fırsatı da yaratmak adına kahve aralarımızı önceki etkinliklerimize göre daha uzun tuttuk.
#sitist
Etkinlik boyunca twitter’dan #sitist hastag’i üzerinden atılan tweetleri, tweetwall uygulamasıyla canlı olarak yayınladık. Katılımcıların da aktif olarak attığı tweetler diğer ülkelerde de SAP Inside Track meraklıları içinde ilgiyle takip edildi diyebilirim. Aynı zamanda atılan tweetler @SAPInsideTrack ve @SAPMentors tarafından da takipçilerine ulaştırmak için paylaşıldı.
Etkinlik Analitiği
Etkinliğimizin akışından bahsettikten sonra gelin bir de sayısal olarak neler olmuş onları inceleyelim. Katılımcılarımızın geri dönüşlerinden sonra yaptığımız analizlerin sonuçlarını sizlerle paylaşmak isterim.
- Etkinliğe katılanların büyük bölümü SAP çalışanı ve SAP Partner firmalarından geldi.
- Ekinlikte en çok ilgi çeken üç sunum, SAP Leonardo, Machine Learning ve Blockchain oldu.
- Etkinliğin yıl içerisinde daha sık olması gerektiğiyle ilgili dönüşler oldukça fazla.
- Etkinliğe katılanların memnuniyet oranı oldukça yüksek.
- Etkinliğe gelenler, bir sonraki etkinliğe %100 oranla katılmak istiyor.
- Etkinliğe gelenlerin %47.30 u daha önceden gelen kişilerden oluşurken %52.70’i ilk defa katıldı.
- Etkinliğe katılanlar, etkinlik bilgilerini en çok LinkedIn üzerinden duymuş. İkinci sırada ise SCN yer alıyor.
- Etkinliğin lokasyonu ile ilgili ise genel bir memnuniyet var.
Bu bilgileri grafikler halinde aşağıdan inceleyebilirsiniz.
SAP Inside Track İstanbul 2017 Developer Edition - Neler Yaptık?